dijous, 23 de setembre del 2010

Comunicat de la Festa Major Popular

Davant de la moció presentada pel Partit Popular sobre els actes organitzats per la Festa Major Popular durant les passades festes, volem manifestar el següent:

- El dia 26 d'agost de 2010, tal com consta en la programació feta pública, la Festa Major Popular només va organitzar la tradicional penjada d'estelades a Santa Maria i un concert de rock a la plaça Jaume I.

- La Festa Major Popular en cap moment ha incomplert cap dels acords signats al conveni, el qual només defineix que s'atorgarà un espai els dies 28, 29 i 30 d'agost per organitzar els actes durant la Festa Major de Vilafranca.

- Donem suport a l'acte de protesta fet per la Comissió Antirepressiva del Penedès, en què es va denunciar la il·legalització dictada per l'Audiència Nacional espanyola de l'acte de benvinguda que es volia celebrar durant les Festes de Gràcia a l'expresonera política Laura Riera. Riera ha negat en tot moment la seva col·laboració amb l’organització armada ETA i la seva condemna es basa, únicament i exclusiva, en la declaració signada sota tortures després de dies d’incomunicació en mans de la policia espanyola. Així ho va denunciar Laura Riera durant el judici, i malgrat negar la veracitat del què havia signat sota detenció policial, el jutge no va tenir en compte aquests fets, en un gest d'irregularitat molt greu ja que les declaracions al jutge han de tenir legalment un valor superior a la declaració a la policia.

- Denunciem públicament el circ mediàtic orquestrat al voltant de l'acte de benvinguda a Laura Riera. El fet que Laura Riera no hagi acceptat mai l’acusació per la qual se la va condemnar fa impossible que se l’estigui homenatjant pel seu “currículum delictiu”, com argumentava l'Audiència Nacional espanyola, ja que no es pot enaltir i exaltar quelcom que s’ha negat reiteradament que fos així. El PP intenta criminalitzar la Festa Major Popular sota el paraigua del titular groc “homenatge a una col·laboradora d’ETA”, quan el que es volia fer a Gràcia, a Vilafranca i altres indrets del país, era un acte festiu, emparat dins dels drets fonamentals, per celebrar que una militant dels moviments socials sortia de la presó després de 9 anys d'injusta reclusió.

- Exigim la dissolució de l'Audiència Nacional espanyola, institució hereva del Tribuinal de Orden Público franquista, que actua motivada per directrius polítiques contra les nacions ocupades per l'estat espanyol.

Festa Major Popular
23 de setembre de 2010